HR Specialist

Functietitel HR Specialist Standplaats Rotterdam Startdatum 20-04-2020 Einddatum 31-12-2020 Optie tot verlenging Optioneel Uren per week 32 – 36

Opdracht omschrijving

De Inhuurdesk Politie houdt zich primair bezig met de inhuur van extern personeel van A – Z.

De inhuurdesk bestaat uit 30 medewerkers, verdeeld over verschillende teams zoals: Recruitment (Dynamisch aankoopsysteem en Uitzenden), Detacheren (binnen de overheid), Backoffice en wordt geleid door twee coördinatoren. Team Detacheren bestaat uit 4 medewerkers, zij zoeken uitbreiding met één specialist detacheren. Het team houdt zich specifiek bezig met alle (landelijke) in- en uitdetacheringen die plaatsvinden tussen de Nationale Politie en overheden.

De Inhuurdesk valt onder de afdeling IDU. Deze afdeling In-, Door- en Uitstroom (IDU) van de Dienst HRM van het Politiedienstencentrum (PDC) zorgt ervoor dat de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plaats zit. Het werken op de Inhuurdesk is veelzijdig (geen dag is hetzelfde) maar kan ook erg druk zijn. Inleen van extern personeel kent korte deadlines en veel verschillende taken die in een relatief korte periode moeten worden opgepakt.

De afdeling maakt momenteel een professionaliseringsslag van ondersteuning naar advisering op meerdere thema’s. Ook ligt de nadruk op het efficiënter inrichten van processen op het gebied van contractbeheer. Er worden momenteel meerdere nieuwe projecten opgepakt. Gezamenlijk geeft het team detacheren procesbegeleiding, -ondersteuning en advies op het gebied van detachering tussen overheidsinstanties.

Wij zoeken een collega met een hoge mate van zelfstandigheid. Voor aanscherping van administratieve processen zoek je continu naar mogelijkheden voor verbetering. Je neemt graag initiatief en kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel. In deze functie dien je continue te schakelen, najagen van informatie vind je geen probleem en gaat je gemakkelijk af.

Jij bent gericht op samenwerking, zowel binnen het team als met onze in- en externe contacten. Je bent innovatief en levert een actieve bijdrage aan onze (door)ontwikkeling.

Je vermogen om analyses om te zetten in concrete oplossingen helpt daarbij. Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en je hebt inzicht en invloed op ‘the ‘bigger picture’. Je bent een troubleshooter maar zorgt altijd voor oplossingen. Tevens ben jij standvastig en krachtig in het uitdragen van jouw standpunten en beslissingen. Er ligt een ontwikkelopgave, jij levert daar een stevige bijdrage in.

Doelstelling

Zorgdragen dat maatwerk op het gebied van detachering voor alle partijen akkoord is en er op toezien dat randvoorwaarden en kaders helder zijn.

Verantwoordelijkheden

Je vervaardigt detacheringen die passen binnen de regelgeving van de cao/Barp/Bbp. Jouw bijdrage hierin is zowel inhoudelijk als procesmatig. Je adviseert deskundig over het toepassen van de spelregels en hebt een toetsende rol. Als adviseur binnen het team participeer je in projecten. Je levert een zowel inhoudelijk als procesmatig een bijdrage. Er is een uitgebreid, gevarieerd pakket, elke detachering is maatwerk. Je werkt nauw samen met je team, bent oplossingsgericht. De basis op orde brengen, dat wordt de komende tijd een belangrijke taak. Het team staat voor een optimalisatieslag, professionalisering en doorontwikkeling van producten en diensten.

Je bent vaardig in loonberekeningen en kunt financiën naar ieders tevredenheid uitwerken.

Een specialist die het initiatief neemt is welkom binnen het team. Je bent ambassadeur voor het team, op verzoek of vanuit eigen initiatief bezoek je regio’s waar relatief veel detacheringen voorkomen.

Vakmatige taken

 • Sterke communicatieve vaardigheden zowel in woord als in geschrift
 • Complexe rekentechniek kunnen toepassen (kennis van looncomponenten)
 • Goede kennis van arbeidsvoorwaarden en cao (BARP/Overheid)

Leidinggevende taken

Geen

Contacten

Intern met collega’s: voornamelijk HR-advies, salarisadministratie, arbeidszaken, fiscalisten, financieel specialisten en managers.

Extern met leveranciers, andere (Rijks)overheden of gemeenten.

Inzet in de lijn of project

Inzet in de lijn.

Opleiding

Minimaal gediplomeerd HBO, bij voorkeur HR, Bedrijfskunde, MER of andere relevante richting.

Werkervaring

 • Gedegen kennis van en ervaring met MS Office (Word, Outlook en Excel)
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, proactief met een hands-on mentaliteit
 • Juridische kennis/ervaring m.b.t. arbeids- en detacheringsovereenkomsten
 • Ervaring met de (Rijks)overheidsomgeving.

Competenties

 • Accuratesse
 • Probleemanalyse
 • Overtuigingskracht
 • Flexibel gedrag
 • Samenwerken
 • Initiatief
 • Klantgerichtheid
 • Leervermogen
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit