HR adviseur

Titel HR adviseur Standplaats Zeist

Startdatum 11-04-2022 Einddatum 10-04-2023

Optie tot verlenging Maximaal 12 maanden Uren per week 36

Type inzet

Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP’er uitgevoerd te worden.

Opdracht omschrijving

Een deskundig gesprekspartner voor de lijn bij complexe HRM-vraagstukken en daarnaast ben je een echte teamspeler! Kom jij ons team versterken? 

De burger die dringend hulp nodig heeft van de hulpdiensten zoekt contact via de meldkamer. Om tot verbetering in de organisatie en de werkwijze van de meldkamers te komen, is enige jaren geleden vanuit de politiek besloten om één LMS te realiseren en onderdeel uit te laten maken van de Nationale Politie (NP). Hierbij staat centraal dat de burger belang heeft bij een snelle en adequate opvolging van oproepen. LMS is verantwoordelijk voor het beheer van de meldkamers en de doorontwikkeling zoals elkaars taken overnemen vanuit het netwerk van 10 meldkamers die aangesloten zijn op één IV/ICT-infrastructuur. Het doel is de continuïteit van de meldkamers te handhaven en doorontwikkeling te realiseren. In het inrichtingsplan NP 2012 is aangekondigd dat het Meldkamer Dienstencentrum (MDC) onderdeel uitmaakt van de scope inrichting LMS uiterlijk 1-1-2023 gerealiseerd. Vanuit de visie dat de Politie en Maatschappij in beweging is en organisatieontwikkeling LMS hier wendbaar op meebeweegt, zich continu verbetert en waarbij nabijheid en vakmanschap centraal staan.

Wij zijn op zoek naar een ervaren HR adviseur die van aanpakken weet. Je signaleert kansen en initieert nieuwe plannen. Als sparringpartner voor leidinggevenden heb je een stevige persoonlijkheid; je weet wie je bent en wat je kunt. Met overtuigingskracht krijg je anderen mee en je weet daarbij altijd in verbinding te blijven. Samenwerken is vanzelfsprekend voor je en je hebt een goed analytisch vermogen. Als adviseur ga je altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. Je neemt nieuwe informatie snel op.

Je maakt onderdeel uit van projectteam Organisatieontwikkeling LMS en werkt in het team van HR adviseurs LMS. Tevens maak je onderdeel uit van de accounttafel HRM waarin we het totaal aan dienstverlening van HRM voor de LMS afstemmen.

Als HR-adviseur ben je een volwaardig businesspartner en eerstelijns adviseur van de teamchef, het sectorhoofd of de directie voor de HRM-vraagstukken. Je adviseert de leidinggevenden op individuele casuïstiek en op de ontwikkeling van de afdeling en hun rol hierin. Ook ben je verantwoordelijk voor het implementeren en monitoren van beleidstoepassingen en -producten. Je draagt bij aan de versterking van leiderschap door advisering en coaching op de HR-verantwoordelijkheid van de leidinggevenden.

Doelstelling

Als HR-adviseur ben je de regisseur van de integrale HRM dienstverlening en breng je vraag en aanbod bij elkaar. Je schakelt de tweedelijns expertise in waar nodig, zoals collega’s van Arbeidszaken, Veilig en Gezond Werken en In-, Door- en Uitstroom. Je levert een actieve bijdrage aan de collectieve ontwikkeling van het team gericht op samenwerking en HR-partnerschap.

Verantwoordelijkheden

Je draagt bij aan het geheel van de HR-dienstverlening. 

Contacten

Je hebt voornamelijk te maken met interne contacten. In eerste instantie binnen de Landelijke Meldkamer Samenwerking, maar ook binnen de Dienst HRM. 

Opleiding

– Minimaal een erkend, volwaardig en afgeronde HBO opleiding in de richting van HR, Organisatiekunde of Veranderkunde.

Professionele kennis en werkervaring

Eisen

  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare advieservaring binnen HRM opgedaan binnen de afgelopen 8 jaar;
  • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het HR-vakgebied en zoekt actief naar de beste manieren om jouw doelstellingen te bereiken;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie opgedaan binnen een complexe organisatie met meer dan 2000 medewerkers.

Wensen

  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het begeleiden van reorganisatietrajecten en/of (cultuur) verandertrajecten;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met ambtenarenrecht en/of rechtspositie bij de overheid;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring als HR businesspartner;
  • Je hebt ervaring binnen (semi)overheid.

Competenties

Klantgerichtheid
Maatschappelijke oriëntatie
Organisatiesensitiviteit
Overtuigingskracht
Coachen
Organisatievermogen
Netwerkvaardigheid
Samenwerken
Integriteit
Systeemdenken