Recruiter ICT

Functietitel Recruiter ICT Standplaats Utrecht

Startdatum 25-01-2021 Einddatum 30-06-2021

Optie tot verlenging Optioneel Uren per week 36

Opdracht omschrijving

De politie heeft een toenemende behoefte aan hoogopgeleid ICT personeel. Om zorg te dragen voor een optimale behandeling van de (potentiele) sollicitant wordt gebruik gemaakt van een specialistisch recruitmentteam, dat het digitale werkveld binnen en buiten de politie kent en de doelgroep “verstaat”. Dit is een ultiem middel om te komen tot een betere profilering van de politie als interessante potentiele werkgever. Dit team kent de markt, kent de politie en haar behoefte om de digitale vraagstukken in te vullen. Zij zijn in staat vraag en aanbod scherp en snel bij elkaar te brengen. Daarnaast wordt er door dit team nauw samengewerkt met de vacaturehouders; alles in het belang van de optimale candidate-experience.

Doelstelling

Dit team, dat bestaat uit recruiters en specialistische ondersteuners, is in staat om ook breder te kijken naar de inzetbaarheid van een mogelijk geschikte kandidaat. De werkwijze en het proces zal worden ingericht naar de drie recruitmentthema’s boeien, binden en behouden. Elke fase kent een specialistische aanpak waarbij optimale aandacht centraal staat. Omdat de vraag en het aanbod binnen het brede digitale werkveld de aankomende jaren alleen maar zal toenemen, dienen we volledig in te spelen op het invullen van deze verandering. De inzet van een centraal aangestuurd digitaal recruitmentteam draagt sterk bij aan de groeidoelstelling binnen dit vakgebied.Verantwoordelijkheden

Als ICT recruiter zorg je voor de instroom van IT-talent voor de Nationale Politie. Je bent verantwoordelijk voor het vacature- en relatiebeheer en adviseert en ondersteunt de vacaturehouder bij de vervulling van de vacatures. Je zult minimaal 80 vacatures per jaar invullen.

Vakmatige taken

Als recruiter:

Ontwikkel en onderhoud je een sterke relatie met de vacaturehouders en keyplayers binnen het landelijke digitale domein van de politie;

Denk je samen met het team mee over nieuwe strategieën om de beste en juiste IT talenten aan te trekken;

Ga je zeer pro-actief op zoek naar het talent dat nodig is. Hiervoor neem je een goed en betrouwbaar netwerk binnen het digitale externe werkveld mee

Ben je zeer creatief, ICT-minded en heb je veel ervaring met bijvoorbeeld crowdsearchen;

Ben je verantwoordelijk voor het volledige recruitmentproces voor alle landelijke functies binnen het digitale domein;

Geef je met veel zorg en aandacht invulling aan de candidate experience;

Voer je intake- en adviesgesprekken met vacaturehouders met betrekking tot de werving- en selectieactiviteiten op de digitale vraagstukken;

Voer je samen met de vacaturehouder briefselecties uit en neem je deel aan selectiegesprekken;

Monitor en voer je de regie op de openstaande vacatures van jouw portefeuille;

Ben je verantwoordelijk voor de gestelde doorlooptijden met betrekking tot de invulling van vacatures;

Voer je arbeidsvoorwaardengesprekken en zorg je voor de administratieve afhandeling waar nodig in dit proces.

Leidinggevende taken

Je bent richtinggevend en/of koersbepalend in het wervinsgtraject richting vacaturehouders. Je werkt coachend samen met de ondersteuners binnen het recruitmentteam. Je legt verantwoording af aan de Recruitmentcoordinator.

Contacten

Teamgenoten (recuiters en ondersteuners), vacaturehouders, management, veiligheidsonderzoekers, interne en externe kandidaten/sollicitanten.

Inzet in de lijn of project

Inzet binnen project recruitment digitalisering politie. Je zult voor dit project binnen heel Nederland actief zijn.

Opleiding

HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde HBO HR- of IT-opleiding 

Werkervaring

In de afgelopen 7 jaar minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als corporate IT recruiter in een zo’n breed mogelijk scala binnen dit domein.  

Aantoonbare werkervaring met LinkedIn recruiter en sourcing van IT infrastructuur, security en ontwikkel profielen, waarbij je de doelgroep proactief hebt benaderd en gebruik hebt gemaakt van netwerken.

In de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een grote (500+) high availability omgeving (daarmee wordt bedoelt een 24/7 IT omgeving) 

In de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar ervaring als recruiter binnen een overheidsorganisatie. 

Bij voorkeur werkervaring met recruitmentsystemen Youforce en/of Mentor (Roos)

Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het recruitmentvak en zoekt actief naar de beste manieren om jouw doelstellingen te bereiken.

Competenties

Je bent een netwerker en bent zeer pro-actief. 

Analytisch ben je sterk, je beschikt over een goed organisatievermogen, bent kwaliteitsgericht en kunt anderen overtuigen.

Je toont initiatief, bent klantgericht en kunt goed samenwerken.

Je motiveert anderen om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Verder presenteer je feiten, meningen en ideeën op een heldere wijze.

Je maakt hierbij gebruik van relevante communicatiemiddelen. Je bent het visitekaartje van het team, dus ben je uiteraard representatief.

Je bent flexibel in houding en gedrag en zeker geen 9-5 type.