IT Recruiter

Titel IT Recruiter Standplaats Nieuwegein

Startdatum 01-02-2022 Einddatum 31-12-2022

Optie tot verlenging Optioneel Uren per week 36

Uurtarief incl. alle kosten excl. BTW maximaal € 70,=

Opdracht omschrijving

De politie heeft een toenemende behoefte aan hoogopgeleid IT personeel. Om zorg te dragen voor een optimale behandeling van de (potentiele) sollicitant wordt gebruik gemaakt van een specialistisch recruitmentteam, dat het digitale werkveld binnen en buiten de politie kent en de doelgroep “verstaat”. Dit is een ultiem middel om te komen tot een betere profilering van de politie als interessante potentiele werkgever. Dit team kent de markt, kent de politie en haar behoefte om de digitale vraagstukken in te vullen. Zij zijn in staat vraag en aanbod scherp en snel bij elkaar te brengen. Daarnaast wordt er door dit team nauw samengewerkt met de vacaturehouders; alles in het belang van de optimale candidate-experience.

Doelstelling

Dit team, dat bestaat uit recruiters en specialistische ondersteuners, is in staat om ook breder te kijken naar de inzetbaarheid van een mogelijk geschikte kandidaat. De werkwijze en het proces zal worden ingericht naar de drie recruitmentthema’s boeien, binden en behouden. Elke fase kent een specialistische aanpak waarbij optimale aandacht centraal staat. Omdat de vraag en het aanbod binnen het brede digitale werkveld de aankomende jaren alleen maar zal toenemen, dienen we volledig in te spelen op het invullen van deze verandering. De inzet van een centraal aangestuurd digitaal recruitmentteam draagt sterk bij aan de groeidoelstelling binnen dit vakgebied.

Verantwoordelijkheden

Als IT recruiter zorg je voor de instroom en doorstroom van IT-talent voor de politie. Je bent verantwoordelijk voor het vacature- en relatiebeheer en adviseert en ondersteunt de vacaturehouder bij de vervulling van de vacatures. Je zult minimaal 80 vacatures per jaar invullen.

Contacten

Teamgenoten (recuiters en ondersteuners), vacaturehouders, management, veiligheidsonderzoekers, interne en externe kandidaten/sollicitanten.

Opleiding

HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding in richting van HR/IT.

Professionele kennis en werkervaring

 • In de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar werkervaring als corporate IT recruiter in organisaties met meer dan 2000 medewerkers, bij voorkeur in de (semi-) overheid;
 • In de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring als corporate IT recruiter in een zo’n breed mogelijk scala binnen dit domein;
 • Bij voorkeur werkervaring met recruitmentsystemen Youforce en/of Mentor (Roos);
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het recruitmentvak en zoekt actief naar de beste manieren om jouw doelstellingen te bereiken.

Competenties

 • Netwerkvaardigheden
 • Visie
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Accuratesse
 • Analytisch denken