Communicatieadviseur Candidate Journey

Functietitel Communicatieadviseur Candidate Journey Standplaats Rotterdam

Startdatum 01-12-2021 Einddatum 31-03-2022

Optie tot verlenging Optioneel Uren per week 24-36

Uurtarief maximaal € 60,- incl. alle kosten excl. BTW

Opdracht omschrijving

Jaarlijks ontvangt de politie meer dan tienduizenden sollicitaties op vacatures, van agentfuncties tot IT’er en monteurs. Al deze groepen sollicitanten dienen in hun reis van sollicitatie tot aanstelling op een vriendelijke, begrijpelijke en zorgvuldige manier efficiënt geïnformeerd te worden over de status van hun procedure. Als communicatieadviseur Candidate Journey zorg jij voor passende communicatie, meestal in de vorm van brieven en e-mails, waarbij het belang van de kandidaat en het werkgeversimago van de politie hand in hand gaan. Je adviseert de procesverantwoordelijken, teamchefs en recruiters over communicatietactieken en geeft hier ook zelf uitvoering aan. Vanuit diverse overleggen haal jij de informatie op om op eenduidige wijze de kandidaten te informeren en verwachtingen te managen. Je bewaakt dat de uitgaande communicatie aansluit bij de strategie van de candidate journey en komt zelf tot communicatiestrategieën voor de verschillende doelgroepen. De focus ligt hierbij op kandidaten voor een opleidingsplaats tot agent. Door de vele ontwikkelingen in het politieonderwijs, in de maatschappij en in de politiek is je werk altijd weer uitdagend en aan verandering onderhevig.

Daarnaast pak jij je rol in projecten, gerelateerd aan de candidate journey, waar communicatieadvies bij benodigd is. 

Doelstelling

Eenduidige communicatie in de candidate journey die overeenkomt met de uitgangswaarden die zijn opgesteld voor deze reis. 

Verantwoordelijkheden

Zie opdrachtomschrijving.

Contacten

Jij komt te werken in het Team Informatie Onderzoek en Ontwikkeling (IOO). De professionals die daar werken ondersteunen voor de gehele politieorganisatie in het aantrekken van kandidaten voor uiteenlopende functies. Van agenten tot data-analisten. Van digitaal rechercheurs tot persoonsbeveiligers. Het team beheert o.a. de website kombijdepolitie.nl, social mediakanalen, tools en apps. Allen gericht op de politie als werkgever. Dit team doet zelfstandig onderzoek naar de arbeidsmarkt en doelgroepen. In samenwerking met een creatief arbeidsmarktcommunicatiebureau en een mediabureau zet het team diverse mediacampagnes in om sollicitanten te genereren. De komende jaren staan o.a. in het teken van het werven van duizenden nieuwe agenten.

IOO is ondersteunend binnen de sector In-, Door- en Uitstroom (IDU), dat valt onder de Dienst HRM van het Politiedienstencentrum. Het primaire doel van IDU is het vervullen van vacatures en het mobiliseren van medewerkers.

Je werkt nauw samen met de contentregisseur, de arbeidsmarkcommunicatieadviseurs en ketenpartners als de Politieacademie en communicatieafdelingen om te zorgen dat de informatievoorziening via de verschillende kanalen (ook intern) eenduidig wordt afgestemd. Het betreft een nieuwe functie waarvoor je nog een netwerk zult moeten opbouwen.  

Opleiding

HBO-diploma in communicatie of journalistiek.

Professionele kennis en werkervaring

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in communicatie;
  • Ruime werkervaring in het schrijven van doelgroepgerichte teksten en een meer dan uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

Wensen:

  • Ervaring in proactief werken aan betere communicatie met doelgroepen;
  • Ervaring als communicatieprofessional in projecten;
  • Je hebt kennis en ervaring om snel je weg te vinden / netwerk op te bouwen in een complexe omgeving;
  • Ervaring in realisatie en implementatie van communicatiemiddelen.

Competenties

  • Je kunt complexe materie vertalen naar begrijpelijke informatie voor alle wervingsdoelgroepen van de politie;
  • Je staat voor het belang van de kandidaat en voor een open en transparante communicatie, hierbij houd je oog voor het organisatiebelang;
  • Schrijven is je passie en je maakt er een sport van om anderen hierin naar een hoger niveau te brengen;
  • Je kunt snel schakelen en werken onder tijdsdruk is voor jou geen probleem.

Andere belangrijke competenties: analytische vaardigheden, netwerken.