Bedrijfsarts

Titel Bedrijfsarts Standplaats Drachten

Startdatum 01-11-2022 Einddatum 28-04-2023

Optie tot verlenging maximaal 12 maanden Uren per week 36

Type inzet

Kijkende naar de inhoud van deze aanvraag en de Wet DBA, leent deze aanvraag zich er niet voor om door een ZZP’er uitgevoerd te worden.

Opdracht omschrijving

Wil jij als bedrijfsarts meewerken aan de veiligheid van Nederland? Het kan bij de politie! De politie is de grootste werkgever van Nederland en hecht veel waarde aan interne personeelszorg. Medewerkers van de politie staan 24/7 paraat en dat vraagt om gezonde en fitte mensen. Vanuit team Veilig en Gezond Werken (VGW) streven we naar duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Het accent hierbij ligt op risicobeheersing en preventie en daarin spelen de bedrijfsartsen een cruciale rol.

Doelstelling

De nadruk ligt op het vroegtijdig behandelen van beroepsziekten, waarvoor een nieuw stelsel in ontwikkeling is. Samen met de arbeidsdeskundige coach je de leidinggevenden en medewerkers in hun rol. Binnen de politie heb je te maken met een bijzondere en diverse populatie medewerkers in veel verschillende functies, met een gevarieerd opleidingsniveau en diverse achtergronden. 

Verantwoordelijkheden

Jouw ondersteunende en adviserende rol gaat verder dan alleen op individueel niveau. Je medische denkkracht heeft ook op organisatieniveau een meerwaarde. Met jouw kennis en kunde adviseer je over de aanpak van verzuim en de verbetering van arbeidsomstandigheden (preventie). Bovendien coördineer en bewaak je de kwaliteit van de medische begeleiding op het niveau van de inhoud, interne afspraken en wet- en regelgeving.

Natuurlijk heb je regelmatig contact met collega-bedrijfsartsen uit de andere teams VGW, vind je het leuk om bij te dragen aan landelijke ontwikkelingen en sta je open voor het begeleiden van bedrijfsartsen in opleiding. Je onderhoudt contacten met diverse externe partners, zoals UWV en diverse interventiebedrijven, en neemt deel aan verschillende netwerken.

Contacten

Intern en extern. 

Opleiding

 • De kandidaat heeft minimaal een erkende, volwaardige en afgeronde WO opleiding;
 • De kandidaat is geregistreerd als bedrijfsarts;
 • De kandidaat is in het bezit van een rijbewijs B.

Professionele kennis en werkervaring

 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als bedrijfsarts.
 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring als bedrijfsarts in een politiek gedreven, maatschappelijke organisatie.
 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen een adviserende rol aangaande processen, kwaliteitsborging en beoordelingen van dossiers.
 • Kandidaat heeft aantoonbare werkervaring met de aanpak van verzuim en de verbetering van arbeidsomstandigheden. Het coördineren en bewaken van de kwaliteit omtrent de medische begeleiding op het niveau van de inhoud, interne afspraken en wet- en regelgeving. 

Competenties

 • Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • Probleemanalyse
 • Creativiteit
 • Maatschappelijke oriëntatie
 • Besluitvaardigheid